Zomerse salade met perzik en ham

door: Eleanne

De zomer breekt nu echt aan en dat betekent lekker buiten eten. Salades horen daar natuurlijk ook bij. Er stonden nog een paar perziken op de keukentafel, en in combinatie met de ham is het heel apart. Uit het eerste kookboek van Ottolenghi, maar een beetje aangepast.

Benodigdheden voor 2 personen

3 rijpe maar stevige perziken – Veldsla – Waterkers – 6 plakjes parmaham – Peper en zout – 1 el oranjebloesemwater – 1 el balsamico-azijn – 1 tl maple-siroop – 2 el olijfolie

Bereiding (ca 15 min.)

Snij de perziken in vier parten en draai het pitje eruit. Schil de parten en leg ze op een bord. Sprenkel er een beetje olie overheen, en wat zout en peper. Laat een grillpan heet worden en grill de perzikstukjes tot ze mooie streepjes hebben. Dit grillen hoeft niet, maar is wel lekker. Laat de perziken afkoelen.
Doe in een schaaltje de oranjebloesemwater, balsamico-azijn, maple-siroop en olijfolie en roer het goed door. Eventueel wat peper en zout erdoor.
Doe de sla in een slakom. Hierover de parmaham in reepjes, en de perziken. Sprenkel de dressing erover. Als laatste een paar blaadjes waterkers.

Ook lekker: