Pompoensoep

door: Nelly

Pompoen en wortel zijn vrij zoet van smaak, dus wat extra pit met chili en verse gember kan dit wel gebruiken. De ene chilipeper is scherper van smaak dan de andere. Ik hou van pittig, dus het liefst gebruik ik de chilipepers uit de toko en laat de pitjes zitten.

Benodigdheden voor 1,5 liter

1 el bakolie – 1 flespompoen (700 gram netto) – 1 flinke wortel (250 gram netto) – 1 rode chilipeper – 1 grote ui – 2 tenen knoflook – 1 tl korianderpoeder – 1 bouillonblokje (groenten of kip) – 1 liter water uit de waterkoker

Bereiding (ca 40 min)

Schil en snij de pompoen in blokjes.
Rasp de wortels en snij deze blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snij de chilipeper fijn (laat de pitjes zitten).
Rasp een flinke duim gember.

Zet een grote pan op het vuur met een beetje olijfolie.
Fruit de ui, knoflook, chili en gember samen met een theelepel korianderpoeder, snufje zout en peper.
Als de ingrediënten glazig en gaar zijn kan de pompoen en wortel in de pan.
Bak de groenten even 10 minuten aan.
Voeg dan het hete water en het bouillonblokje toe.
Als het goed is staan de groenten net onder het water. Zo niet, voeg dan nog wat extra water toe.
Laat het geheel met deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
Als de groenten zacht zijn kan het vuur uit.
Pureer de soep met de staafmixer.
Proef of er nog zout of peper nodig, of eventueel een beetje citroensap.
Te pittig? Voeg dan een klein beetje bruine suiker toe.
Voor extra pit kan ook een beetje gedroogde chili uit de molen gebruikt worden.

Ook lekker: