Dit is typisch zo’n recept dat van hand tot hand gaat, maar uiteindelijk gewoon uit de Allerhande blijkt te komen. Heerlijke soep waarbij de peterselie-olie voor mij het verschil maakt.
Benodigdheden voor 8 personen | 160 Kcal pp
1 knolselderij (circa 1 à 1,5 kg) – 2 tenen knoflook – 2 uien – 1 tl gemalen nootmuskaat – 2 bouillontabletten (kip of groente) – 2 eetrijpe peren – 1 zakje peterselie – 6 el olijfolie – 2 el appelazijn – Peper en zout
Bereiding (ca 45 min)
Schil de knolselderij en snijd in stukken van circa 2 cm.
Snijd de knoflook en de ui fijn.
Bak de knolselderij en ui circa 5 minuten in de pan.
Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en zout toe en bak circa 3 minuten.
Maak 1¼ liter bouillon en voeg toe.
Breng aan de kook en laat in 15 minuten op laag vuur met de deksel op pan zachtjes koken.
Schil en snijd de peren in kwarten; verwijder het klokhuis. Voeg de peer toe.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm circa 5 minuten op laag vuur.
Hak de peterselie fijn (in hakmolen of met de hand). Voeg de olie en appelazijn toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en besprenkel met de peterselie-olie.