Spaghetti met venkel, krenten en ansjovis

door: admin

Een keer spaghetti zonder kaas of room. Zoetig door de krenten, hartig door de ansjovis en ook nog eens snel klaar. Recept van Diana Henry.

Benodigdheden voor 4 personen

2 venkelknollen – 400 gr volkoren spaghetti – olijfolie (50 ml) – 3 tenen knoflook – 100 gr ansjovis in olie – 0,5 tl gedroogde chilivlokken – 70 gr krenten – 2,5 el kappertjes – 1 klein pak platte peterselie – 75 gr pijnboompitten – sap van halve limoen

Bereiding (ca 30 min.)

Week de krenten ongeveer 5 minuten in heet water, en spoel de kappertjes. Laat beide uitlekken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Snij de venkel in kwarten en verwijder de harde kern, stengels en buitenste blad. Snij de rest in blokjes of kleine reepjes.
Hak de knoflook en peterselieblad fijn.
Hak de ansjovisfilets grof.

Kook de spaghetti en bak ondertussen de venkel zachtjes gaar in een grote koekenpan met de olijfolie.
Als de venkel zacht is kan de knoflook er bij.
Zodra de venkel licht gekleurd is kan de ansjovis er bij. Druk deze licht aan en blijf roeren tot de filets helemaal uit elkaar gevallen zijn.
Voeg de krenten, kappertjes, peterselie en het merendeel van de pijnboompitten toe aan de pan.

Als de pasta klaar is kan deze (uitgelekt) ook worden toegevoegd aan de koekenpan.
Hussel alles goed door elkaar, voeg wat limoensap toe en eventueel zout/peper naar smaak.

Garneer het gerecht met de overgebleven pijnboompitten

Ook lekker: