Peer, walnoten en blauwe kaas: smaakvriendjes die dit keer dit pastarecept komen versterken. Zoooo lekker (en snel) dit recept van Estee Strooker.
Benodigdheden voor 4 personen | 530 Kcal pp
300 g volkoren penne – 2 teentjes knoflook – 1 rode ui – 2 venkelknollen – olijfolie om in te bakken – 100 g verse spinazie – 1 citroen – 2 handperen – 2 el honing – 30 g walnoten – 50 g Parmezaanse kaas – 200 g blauwe kaas
Bereiding (ca 20 min)
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook fijn, en pel snijd de ui in ringen.
Halveer de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Snijd ook het groen van de venkel heel fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de venkel toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat kort bakken.
Voeg de spinazie toe, leg deksel op de pan en laat de spinazie slinken.
Rasp daarna de citroen erboven.
Snijd de peren in vieren van het klokhuis af en snijd de peren in schuine stukjes.
Karamelliseer de honing in een kleine koekenpan en voeg de peer en de walnoten toe.
Bak circa 5 minuten en blus af met het sap van de citroen.
Giet de pasta af en voeg toe aan de venkel.
Breng de pasta op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schep de pasta op bord en voeg de peer met walnoten toe.
Verkruimel de blauwe kaas boven de borden.
Rasp tenslotte de Parmezaanse kaas erover.