We waren laatst op het Italië-evenement op kasteel Haarzuilens en kregen een heerlijk en fris drankje aangeboden, Hugo genaamd. Dat gingen we thuis ook eens maken. Bij gebrek aan vlierbloesemsiroop maakten we het met lavendelsiroop. Om eerlijk te zijn vinden we die ook net even iets frisser.
Benodigdheden voor 1 glas
Scheut lavendelsiroop naar smaak – 150 ml gekoelde prosecco – 100 ml gekoelde spa rood – 2 Blaadjes munt, gescheurd – Schijfje limoen – 2 ijsblokjes
Bereiding (ca 5 min.)
Neem een gezellig groot glas. Wij hadden een whiskeyglas. Doe onderin een paar blaadjes munt en kneus ze even met een lepel. Schenk een bodempje lavendelsiroop erop. Giet de prosecco erop en vervolgens de spa rood. Een schijfje limoen en wat ijsblokjes en roer het geheel even door. En ga dan ontspannen in een makkelijke stoel.