Ideaal voor een zomerse zondag. Zonder veel moeite van te voren klaar te maken. Serveren met zo’n warme, licht krokante ciabatta en een koel, licht sprankelend wijntje. Het recept is afkomstig uit de Allerhande.
Benodigdheden voor 4 personen
250 gr. pasta (pipe rigate of conchiglie) – 500 gr. sperziebonen – 1/2 el. mosterd – 3 el. mayonaise – 1 t knoflook – 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt – 100 gr. zwarte olijven (zonder pit) – 2 eieren – 1 blikje ansjovisfilets
Bereiding(ca. 20 min.)
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren (hard) en laat ze afkoelen.
Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water, met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water.
Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, uitgeperst teentje knoflook, zout en peper.
Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
Schep de sperziebonen en fijngesneden olijven door de pastasalade.
Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.