Kikkererwtenstoofschotel met feta

door: Nelly

Dit gerecht uit een Allerhande van jaren terug kan je als warm hoofdgerecht nuttigen, maar afgekoeld is het ook een voedzame lunchsalade.

Benodigdheden voor 4 personen

1 courgette – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 el olijfolie – 1 tl milde paprikapoeder – 1 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander – 1 blik gepelde tomaten – 1 blik kikkererwten – 200 gr feta – zout en peper

Bereiding(ca. 45 min.)

Courgette wassen en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken.
Olie in pan verhitten en ui en courgette in 5 minuten bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken.
Tomaten met sap erbij schenken en aan de kook laten komen. Mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes laten stoven.
Kikkererwten uit laten lekken en door de groenten scheppen. Het geheel nogmaals 10 minuten zachtjes warmen.
Op smaak brengen met zout en peper. Feta laten uitlekken en in blokjes snijden.
Op borden scheppen en feta erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.

Ook lekker: