Broccolitaart met geitenkaas en pistachenootjes

door: Eleanne

Een recept van Sonja. Haar achternaam is niet Bakker. En gelukkig maar, want dan had de slagroom niet bij de ingrediƫnten gestaan. Een hartige taart die warm als hoofdgerecht kan dienen, samen met een lekkere salade. Afgekoeld en in kleinere stukjes gesneden een heerlijk hartig hapje voor bij borrel.

Benodigdheden voor 4 personen

500 gr broccoli – 100 gram gezouten pistachenootjes – 150 gram zachte geitenkaas – 4 eieren – 1/8 liter slagroom – 2 el tijm -1 blikje croissantdeeg (of bladerdeeg) – zout en peper

Bereiding (ca 45 min.)

Verwarm de oven op 200 C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar.
Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Pel de pistachenootjes. Verkruimel de geitenkaas. Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper.
Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor.
Vet een lage taartvorm (doorsnede 24-26 cm) in en bekleed de vorm met het deeg. Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Ook lekker: