Zoete kipspiesjes uit de combimagnetron

door: Eleanne

Deze kipspiesjes zijn heerlijk op een zomerse dag, bij een lekkere salade. En, je hebt er geen BBQ bij nodig. Handig als je geen tuin hebt, maar wel een fijn balkonnetje.

Benodigdheden voor 2 personen

2 kipfilets – 4 el olijfolie – 2 el citroensap – 2 el honing – 2 el tomatenketchup – 1 uitje – 2 teentjes knoflook – worcestersaus

Bereiding (ca 20 min.)

Rasp de ui en pers de knoflook. Doe beide in een ruime schaal.
Voeg vervolgens de olie, citroensap, honing, tomatenketchup en een paar druppels worcestersaus toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel wat kruiden naar smaak toe, zoals tijm of peterselie

De kipfilets in grove stukken snijden en in de marinade leggen. Dit een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan. Per persoon een drietal satéstokjes in water leggen, zodat ze straks niet verbranden.

De stukjes kip aan de stokjes rijgen, ongeveer drie tot vier stukjes per stokje. De stokjes op een hoog rooster leggen. Het rooster in de combimagnetron zetten. Omdat het nogal kan lekken, leg ik altijd een stukje bakpapier onder het rooster, zodat je achteraf niet zoveel hoeft schoon te maken.

Zet de magnetron op 350 watt en de grillstand tegelijk aan. Na een minuut of 10 de stokjes even omdraaien. Vervolgens nog een minuut of 5 op dezelfde stand, tot de kip gaar is .

Ook lekker: