Tortilla Española

door: Nelly

Eén van de bekendste gerechten uit Spanje. Kan heel goed koud gegeten worden als een tapa. Gebruik een schaaf om de plakjes aardappel te maken. Dan worden ze allemaal even dik en dus ook even gaar.

Benodigdheden voor 8 personen

2 grote uien – 1 kg aardappelen – 10 eieren – peper, zout – olijfolie en zonnebloemolie

Bereiding(ca. 45 min.)

Schil de aardappelen en ui en snijd ze in kleine schijfjes.
Bestrooi ze met zout en peper.
Bak de rauwe aardappelschijfjes en ui op een matig vuur in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie gaar. Daarna uit latenlekken.
Klop de eieren schuimig en voeg de aardappelen en ui toe.
Maak de pan schoon, giet er een scheut olijfolie in en stort er de eimassa in. Laat het geheel stollen. Keer de tortilla om met behulp van een bord zodat hij aan beide kanten goudbruin kan worden.
Serveer de tortilla warm of koud.

Ook lekker: