Stoofpeertjes met vanillekwark

door: Nelly

Een wellness-arrangement voor de Gieser Wildeman: een lekker stoombad in rode wijn, daarna een toefje kwark op de wangetjes..

Benodigdheden voor 4 personen

8 stoofpeertjes – 0,5 l rode wijn – 200 gr. suiker – 1 vanillestokje – 100 gr cranberries – 250 gr vanillekwark

Bereiding(ca. 20 min. + 2 uur stooftijd)

Peertjes schillen en halveren.
In pan de rode wijn, peertjes en vanillestokje op een laag vuur ongeveer 2 uur stoven.
Peertjes en vanillestokje uit pan nemen en vocht weer aan de kook brengen. Cranberries toevoegen en deze ongeveer 10 minuten pocheren.
Peertjes, kookvocht en cranberries in koelkast bewaren.
Opdienen: Peertje met holle kant naar boven op bord leggen en vullen met vanillekwark.
Garneren met cranberries en gezeefd kookvocht.

Ook lekker: