Varkenshaas met cranberrysaus

door: Nelly

Dit is een ideaal kerstgerechtje als je de borden een beetje mooi op kan/wil maken. Voor doordeweeks een lekkere lik aardappelpuree maken en daar ook wat van de saus over gieten. Mmmmm…

Benodigdheden voor 4 personen

400 g varkenshaas – 8 plakjes ontbijtspek – 450 g aardappelkroketjes – 600 g broccoli – 40 g boter – zout, peper – 250 ml Cranberry compote – 4 el kookroom

Bereiding(ca. 30 min.)

Varkenshaas in 8 dikke plakken snijden, bestrooien met zout en peper, en omwikkelen met ontbijtspek.
Aardappelkroketjes bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar koken en afgieten.
Intussen in een koekenpan boter verhitten en de varkenshaas in ongeveer 8 minuten gaar en bruin bakken. Halverwege keren.
Varkenshaas uit de pan nemen en warm houden. Fruit voor vlees door het bakvet roeren en 2 minuten opwarmen. Room erdoor roeren.
Varkenshaas op borden leggen, saus erover schenken en serveren met de aardappelkroketjes en broccoli.

Ook lekker: