In dit steenoude Dru-ovenschaaltje maakt mijn moeder altijd een heerlijke jachtschotel. Haar geheim: alles heel dun snijden en een flinke klont echte boter.
Benodigdheden voor 2 personen
300 gr gehakt – 100 gr boter – 3 grote uiten – 2 grote goudrenetten – pak aardappelpuree voor ovenschotels – 4 el rozijnen – paneermeel – zout, peper – 2 tl paprikapoeder
Bereiding(ca. 30 min.)
Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, of maak deze zelf.
Snij de uien in ringen, en schil de appels in heel dunne plakjes
Laat 30 gr boter heet worden in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
Bak de uienringen in een andere pan zachtjes glazig.
Vet een ovenschaal in en schep vervolgens hierin in lagen de ui, gehakt, appel, rozijnen en tenslotte de aardappelpuree.
Bestrooi het geheel met paneermeel en leg nog wat klontjes boter bovenop.
Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.