quote van Eleanne
Benodigdheden voor 4 personen
4 middelgrote tomaten – 1 courgette – 250 g champignons – 8 sjalotjes – 400 g kalkoenfilet – peper, zout – 4 el olie – 2 t knoflook – 8 el mango chutney – 2 blikjes tomatenpuree (140 g) – 2 tl karwijzaad
Bereiding(ca. 15 min.)
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette en de champignons in plakjes en de sjalotjes in vieren.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en eventueel zout.
Verhit een pan met een dikke bodem en voeg de olie toe als de pan heet is. Roerbak de kalkoenreepjes samen met de sjalotjes in de hete olie tot ze gaar zijn.
Pers de knoflook hierboven uit. Schep de stukjes tomaat, courgette en champignons erdoor en bak ze even mee.
Roer intussen de mango chutney en de tomatenpuree door elkaar.
Schep het sausmengsel en de karwijzaad door het gerecht en laat het geheel goed doorwarmen.
Serveer er gekookte zilvervliesrijst bij.