Thaise viscurry met kokosmelk

door: Nelly

Het was weer anti-pakjesavond. Deze snelle viscurry van Karin Luiten was er weer een om je vingers bij af te likken. De komkommersalade uit het recept van de Thaise viskoekjes smaakte er heerlijk bij.

Benodigdheden voor 4 personen

500 gr zeewolf of kabeljauw – 200 gr oesterzwammen – 2 uien – olijfolie – 200 ml kokosmelk – 2 groene pepers (of 1 rode) – 4 cm gemberwortel – 2 tenen knoflook – 2 el vissaus – 1tl kurkuma – 1 tl paprikapoeder – 1 tl kerriepoeder

Bereiding (ca 20 min.)

Hak de pepers fijn, rasp de gember, pers de tenen knoflook uit.
Doe in een ruime schaal samen met de paprika, kurkuma, kerrie, vissaus en kokosmelk. Roer goed door.
Snij de vis in grote dobbelstenen en leg deze in de marinade. Laat minimaal een kwartier marineren.
Snij de uien in dunne ringen.
Snij de oesterzwammen in repen.
Verwarm de olie in een wok en fruit zachtjes de uien glazig.
Voeg vervolgens de oesterzwammen en de vis (inclusief de marinadesaus) toe.
Zet het vuur hoger en roerbak ongeveer 4 minuten tot de vis gaar is.
Serveren met witte rijst.

Ook lekker: