Een recept dat ooit op de verpakking van de iglo spinazie heeft gestaan. Geen hogeschool koken, geen culinaire uitspatting, maar gewoon simpel en smulzaam.
Benodigdheden voor 2 personen
1 pak Spinazie à la crème – 1 eetl olijfolie – 1 grote ui – 1 zakje aardappelschijfjes (450 gr) – 150 gr brie – 50 gr Parmezaanse kaas
Bereiding(ca. 30 min.)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de ui en snij deze in ringen. Snij de brie in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen glazig.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal.
Schep de helft van de spinazie met de helft van de ui en de Parmezaanse kaas erop. Leg een derde van de brieplakjes erop.
Verdeel hierover de rest van de aardappelschijfjes, spinazie, ui en brie. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Laat de schotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar worden.