Knetterhete garnalen

door: Nelly

Woorden schieten te kort. Dit is zo’n lekkere tapa. Maar ja: dan moet je wel van garnalen houden natuurlijk.

Benodigdheden voor 4 personen

1 dl olijfolie – 4 t knoflook, uitgeperst – 1 rood Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngehakt – 350 gr grote rauwe garnalen, gepeld – zeezout – 2 el gehakte verse peterselie

Bereiding (ca 15 min.)

Verhit de olie boven een grote hittebron in vier eenpersoons aardewerken bakjes.
Voeg de knoflook en de peper toe, laat dit 1-2 min bakken en voeg dan de garnalen en wat zeezout toe.
Laat de garnalen 2-3 minuten flink bakken. Roer er de peterselie door.
Serveer het gerechtje onmiddellijk, zodat de garnalen nog knetteren in de hete olie.
Geef er partjes citroen bij en vooral veel brood, zodat de bakjes leeggedept kunnen worden.

Ook lekker: