Na 10 jaar weer eens oud recept van stal gehaald. Zou het nog me nog net zo smaken als toen? Jawel! Een apart gerecht om op tafel te zetten en super makkelijk te bereiden.
Benodigdheden voor 4 personen
400 gr kipfilet – 3 st. gemberbolletjes – 350 gr. Kersen – 2 el olie – 1,5 dl. zure room – 1 pakje kerriesaus (poedervorm) – 1 tl sambal oelek – 1 el kappertjes – 1 teentje knoflook – zout, peper – 1 blik croissantdeeg – 150 gr geraspte belegen kaas
Bereiding (ca 20 min. plus 20 min. oventijd)
Kip, gember en knoflook in stukjes snijden. Pot kersen uit laten lekken.
(bewaar het sap: lekker om door de yoghurt te doen!)
In koekenpan olie verhitten, en kip in 5 minuten gaar bakken.
Toevoegen: kersen, zure room, kerriepoeder, sambal, kappertjes, gember en knoflook.
Door laten warmen, en op smaak brengen met peper en zout.
Tot gebruik afgedekt in koelkast.
Oven voorverwarmen op 200 graden, en lage ronde schotel (22 cm) invetten.
Croissantdeeg in driehoeken verdelen en over bodem verdelen, de lange punt van de driehoek naar het midden laten wijzen.
Kipmengsel erover verdelen. Overhangende deegflappen erover terugslaan.
Kaas erover strooien.
In het midden van de oven in ongeveer 20 minuten garen.
Serveren met stokbrood en salade.