Courgette involtini

door: Nelly

Een voorgerechtje uit de tv-serie ” two greedy Italians”.Het moeilijkste gedeelte is het in rechte plakken snijden van de courgette. Iets wat ik dus absoluut niet kan, maar ach: het gaat toch om de smaak niet waar? En die is heerlijk.

Benodigdheden voor 16 rolletjes

3 courgettes – zout- 100 gr gorgonzola – 6 zongedroogde tomaatjes op olie – bos basilicum – 4 el olijfolie, plus extra om in te vetten
1 flinke teen knoflook – versgemalen zwarte peper

Bereiding (ca 15 min. plus 40 min wachttijd)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pers de knoflook uit in een kommetje, voeg de olijfolie en zwarte peper toe. Roer alles door elkaar en zet deze marinade opzij.
Snijd de courgettes overlangs in 5 mm dikke plakken. Leg ze op een schaal, bestrooi ze met zout en laat ze 40 minuten liggen, tot ze vocht hebben losgelaten en zacht zijn.
Dep de plakken met keukenpapier droog, leg ze op een licht met olie bestreken bakplaat en bestrijk ze met de marinade. Rooster de plakken 10-15 minuten in de oven tot de randen goudbruin gaan kleuren. Keer de plakken om, bestrijk ze met de rest van de marinade en rooster ze nog 1 minuut. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Leg een paar brokjes gorgonzola, wat reepjes zongedroogde tomaat en een of twee blaadjes basilicum op een uiteinde van elke plak en rol ze op. Schik de rolletjes op een schaal en garneer met basilicum.

Ook lekker: