Dit recept van Jamie Oliver is er ook een om de vingers bij af te likken. De salade is zowel warm als koud erg lekker. In plaats van kip kan ook makreel of feta gebruikt worden. Couscous i.p.v. bulgur kan natuurlijk ook.
Benodigdheden voor 4 personen
1 sjalot – 200 gr bulgur – olijfolie 150 gr dadels – 150 gr geroosterde cashewnoten – 100 gr granaatappelpitjes – 1 friszoete appel – 6 takjes verse munt – 10 takjes verse koriander – 3 lente-uitjes – 200 gr gerookte kipreepjes – peper en zout – sap van 2 citroenen
Bereiding (ca 20 min.)
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Pel en snipper de sjalot.
Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes.
Ontpit de dadels en snij ze in grove stukken.
Schil en snij de appel in even grote stukjes als de dadels.
Hak de muntblaadjes en korianderblaadjes fijn.
Bak de sjalot aan in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden), doe de bulgur erbij, bak een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet heet water (uit de waterkoker) bij de
bulgur tot deze ongeveer 1 cm onder water staat.
Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom of schaal los met een vork en laat hem even afkoelen.
Meng de overige ingrediënten door de bulgur.
Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.
Serveer met knapperig brood, lekkere olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen.