Bloemkool met saffraan

door: Eleanne

Een voedzame maaltijd van Yotam Ottolenghi

Benodigdheden voor 4 personen
1,5 tl saffraandraadjes – 3/4 dl kokend water – 1 middelgrote bloemkool – 1 grote rode ui – 100 gr. Sultanarozijnen (evt. geweekt als ze droog zijn) – 100 gr. Groene olijven – 4 el Olijfolie – 2 laurierblaadjes – 4 el grofgesneden peterselie – peper, zout

Bereiding(ca. 45 min.)
Verhit de oven tot 200 graden.
Was de bloemkool en verdeel deze in middelgrote roosjes.
Snij de ui in ringen.
Ontpit de olijven en snij ze overlangs doormidden.
Snij de peterselie grof.
Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet het kokend water erover. Laat de saffraan 1 minuut trekken en giet het mengsel dan in een grote kom.
Voeg de overige ingredienten toe behalve de peterselie en meng alles met de handen.
Stort het mengsel in een ovenschaal, dek hem af met alufolie en zet hem in de oven.
Laat de bloemkool in 40 tot 45 minuten beetgaar worden.
Neem halverwege de oventijd de schaal uit de oven en schep alles goed door. Zet hem weer afgedekt terug in de oven.
Neem de schaal uit de oven, haal de folie eraf en laat de bloemkool iets afkoelen voor u de peterselie er door mengt.
Proef, voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveren kan warm of op kamertemperatuur.

Ook lekker: