Ter ere van mijn nieuwe keuken heb ik het “Handboek oven” van Karin Luiten kado gekregen. Wat een leuk boek is dat. Duidelijk geschreven, met humor en heerlijke recepten. Vandaag de auberginerolletjes gemaakt. De tomatensaus ook zelf gemaakt volgens haar recept. Gegeten met spaghetti.
Benodigdheden voor 2 personen
2 aubergines – 1 portie tomatensaus – 100 gr ricotta – 125 gr kastanjechampignons – 40 gr rozijnen – 20 gr pijnboompitten – halve ui – 1 teen knoflook – klein handje platte peterselie – olijfolie – snufje cayennepeper – peper en zout
Bereiding (ca 30 min. + 20 minuten oventijd)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verwijder de uiteinden van de aubergine, en snij deze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op een bakplaat, kwast wat olijfolie over de aubergine en bak ze in 20 minuten gaar en zacht.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet ze apart.
Snipper de ui en de knoflook, en fruit deze met een scheutje olijfolie in de koekenpan.
Hak ondertussen de champignons grof en voeg deze toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten, en haal van het vuur.
Roer in een grote kom de ricotta los met de pijnboompitten, rozijnen en gehakte peterselie. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Schep de afgekoelde champignons er door.
Leg de plakken aubergine neer, schep wat van de vulling erop en rol ze op.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Giet een portie tomatensaus naast de rolletjes, besprenkel de rolletjes met wat olijfolie en zet de schaal weer in de oven. Ongeveer 20 min op 175 graden.
Hoe de tomatensaus is gemaakt kan je hier lezen: Tomatensaus uit de oven