Gevuld warm stokbrood

door: Eleanne

Zolang als ik me kan herinneren aten we dit stokbrood in de zomer met een komkommersalade. Het is van te voren al te maken en je hoeft het alleen nog maar even in de oven te schuiven voordat je aan tafel gaat.

Benodigdheden voor 2 tot 3 personen

1 stokbrood – 50 gr boter – 100 gr smeerkaas – 1 el fijngehakte peterselie – 1 teentje knoflook, geperst – Versgemalen peper – 100 gr bacon of ontbijtspek, dun gesneden – Aluminiumfolie

Bereiding (ca 10 min. Plus 10 min. oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood om de 2 cm in tot bijna onderaan. Je kunt het ook in losse stukken snijden, dat maakt het smeren wat makkelijker.
Roer de boter met de smeerkaas tot een romige massa, en meng de peterselie, knoflook en peper erdoor. Verdeel het mengsel over de inkepingen, of besmeer de losse plakken aan beiden zijden. Leg in de inkepingen een plakje bacon. Leg het brood in het midden van de aluminiumfolie en vouw het dicht. Plaats het op het bakblik midden in de oven en verwarm het 10 tot 12 minuten. Maak het folie open en laat het brood even afkoelen.

Ook lekker: