jan 292017
 

Een smakelijk en snel recept van de appie. Oorspronkelijk met mascarpone, spekjes en Parmezaanse kaas, maar ik gebruik ricotta, chorizo en pecorino.

Spaghetti-paddenstoelen

Benodigdheden voor 4 personen

15 gr. gedroogde paddenstoelen – 300 gr spaghetti – 200 gr chorizo- 200 gr sjalotten – 400 gr paddenstoelenmix – takje rozemarijn – 125 gr ricotta – 50 gr pecorino – peper en zout

Bereiding (ca 15 min)

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk er 100 ml kokend water over. Laat dit 10 minuten weken.
Kook de spaghetti beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking, en laat deze uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een hapjespan en bak de in kleine blokjes gesneden chorizo krokant (zonder olie of boter).
Snij ondertussen de sjalotten in dunne ringen, en hak de paddenstoelen grof.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snij deze fijn.
Voeg sjalot, paddenstoelen en rozemarijn toe aan de chorizo en bak het geheel ongeveer 4 minuten.
Laat de geweekte paddenstoelen uitlekken, en vang het vocht op (hier zit smaak aan!)
Snij de paddenstoelen in reepjes, en voeg met vocht, ricotta en de spaghetti toe aan de hapjespan.
Schep om, en laat het geheel in twee minuten goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas er boven.