jan 292017
 

Wat te doen met een restje pompoen? Dit recept is gemaakt met Orzo, maar je kan ook goed bulgur gebruiken.

Orzo-pompoen

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen

400 gram pompoen – 400 gram verse spinazie – 125 gram spekblokjes – 75 gram pecorino – 50 gram roomboter – 350 gram orzo – 50 gram cashewnoten – handje platte peterselie – 700 ml groentebouillon- peper en zout

Bereiding (ca 30 min)

Maak de bouillon met 700 ml water en 1 bouillonblokje.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Snij de pompoen in blokjes.
Rasp de kaas.
Hak de peterselie fijn.
Zet een koekenpan op het vuur en rooster eerst de cashewnoten. Zet apart.
Doe de spekjes in de koekenpan, en bak deze goudbruin en krokant. Zet apart.
Doe de helft van de roomboter in een hapjespan, en roerbak de orzo 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en kook de orzo met deksel op de pan in 12 minuten droog. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen in de koekenpan de rest van de boter en bak de pompoenblokjes met 4 eetlepels water.
Doe de deksel op de pan en kook de pompoen in ongeveer 8 minuten zacht.
Voeg vervolgens de spinazie en peterselie toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Roer de geraspte kaas door de orzo, en voeg vervolgens de pompoen, spinazie, spekblokjes en cashewnoten toe.
Breng op smaak met peper en zout.