nov 162015
 

Als je gek bent op curry, dan is het een aanrader om eens zelf de currypasta te maken. Kleine moeite, en je hebt zo een paar porties currypasta klaarliggen in de vriezer.

Thaise currypasta

Benodigdheden voor 1 potje

3 rode pepers – 4 knoflooktenen – 1 rode ui – ± 4 cm gemberwortel – 1 stengel citroengras (sereh) – 1 tl gemalen komijnzaad – 1 tl gemalen korianderzaad – 1 limoen – 2 el vissaus

Bereiding (ca 15 min)

Pel de sjalot, gember en knoflook. Verwijder de kontjes van de rode pepers, maar laad de pitjes zitten.
Snij alles in grove stukken.
De stengel citroengras kan je beste in kleine stukjes knippen met een schaar.
Gooi alles meteen in het hakbakje van de staafmixer.
Rasp de schil van de limoen erboven en pers hem daarna uit.
Doe komijn en koriander erbij, plus vissaus.
(Heb je geen visssaus, dan ook je ook een paar ansjovisfilets toevoegen)

Laat de staafmixer vervolgens een paar minuten zijn werk doen (af en toe even schudden en omscheppen).
De pasta is goed in te vriezen.

Wil je currysaus maken van deze pasta: Het lekkerste is om de currypasta (afhankelijk van de scherpte 1 à 3 eetlepels) eerst even op middelhoog vuur in wat olie zachtjes te bakken tot het lekker “gebakken” ruikt. Daarna voeg je kokosmelk (200 à 400ml) toe en laat je het geheel al roerend even inkoken.