mrt 022013
 

Voor dit gerecht kan je het beste verse lasagne vellen gebruiken. Deze zijn lekker soepel en makkelijk op te rollen. Gebruik je de droge variant dan moet je deze eerst even een tweetal minuten voorkoken.

20130302-222708.jpg

Benodigdheden voor 4 personen

16 vellen lasagne – 600 gr. Spinazie – 200 gr pancetta of rookspek – 150 gr parmezaanse geraspte parmezaanse kaas- 1 ei – 125 ml creme fraiche – olijfolie – peper – zout – 2 blikjes tomatenblokjes – 2 sjalotjes – 2 tenen knoflook – 2 laurierblad – paar takjes tijm.

Bereiding (ca 30 min. Plus 25 min. oventijd)

Maak eerst de tomatensaus. Je kan hiervoor de eigengemaakte tomatensaus uit de oven gebruiken, of je kan onderstaande variant gebruiken.
Snipper de sjalotjes en knoflook, en fruit deze in een beetje olie in een grote pan.
Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de laurier, een paar takjes tijm en wat zout en peper. Laat het geheel minimaal een half uur ( zonder deksel) zachtjes pruttelen. Hoe langer de prutteltijd, hoe intenser de smaak. Vergeet aan het eind niet de kruidentakjes en -blaadjes er uit te halen.
Was de spinazie en doe deze met aanhangend water in een grote pan.
Laat de spinazie inslinken en vervolgens uitlekken.
Snij de pancetta of rookspek in stukjes en bak deze krokant.
Hak de afgekoelde spinazie grof.
Pak een grote kom, en meng hierin het ei met de de crème fraiche.
Roer vervolgens de spinazie , pancetta en driekwart van de kaas door.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Nu is de vulling klaar en kan de cannelloni worden gemaakt.
Neem een plak deeg, leg daarop een flinke dot vulling en rol op. Snij een stuk van het deeg af als deze te lang is.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Bedek de rolletjes met de tomatensaus en de rest van de kaas.
Tot zover de zogenaamde mise en place ( voorbereiding).
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven ( 200 gr), en maak het gerecht in 25 minuten af.