jan 232013
 

Soms kan je na het koken niet wachten met eten en is bordje al weer leeg voordat je een foto hebt gemaakt. Zo ook vandaag. Saltimbocca gemaakt van een varkenshaasje en een sausje van marsalawijn.

20130123-221254.jpg

Benodigdheden voor 2 personen

1 varkenshaas – 4 plakjes parmaham – handje salieblaadjes –
Olijfolie – peper – 2 dl room – 2 dl marsala of vin santo – 3 el bloem – half rundvleesbouillonblokje

Bereiding (ca 15 min)

Snij de varkenshaas in vier evenredige delen en sla de stukken lekker plat. Bv met een deegroller of een pan.
Leg op elke stuk een plak ham en een paar salieblaadjes.
Bestrooi met peper.
Vouw vervolgens de vleesplakjes dubbel en steek een cocktailprikkertje er door om de boel dicht te houden.
Bestuif de pakketjes met bloem en schroei het vlees op hoog vuur in ongeveer vier minuten dicht. Gebruik hiervoor een grote koekenpan en olijfolie.
Haal het vlees uit de pan en voeg vervolgens de wijn toe. Gebruik hiervoor een spatdeksel: dat scheelt een hoop schoonmaakwerk.
Als de wijn is uitgeblust voeg dan een beetje fond of een half bouillonblokje toe. Vervolgens kan de room en een eetlepel bloem er bij. Even roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
Voeg nog een klein beetje peper toe, zet vuur laag en doe het vlees weer in de pan met de saus.
Laat het geheel een paar minuutjes zachtjes doorwarmen.
Smaakt erg lekker met verse pasta of aardappeltjes uit de oven en een salade.