Vandaag de stoomfunctie van de oven eens getest door vis en groenten gelijktijdig ” klaar te stomen”. Ik had nog wat gekookte rijst over, dus dit heb ik in een schaaltje meteen mee laten stomen om op te warmen. Ging perfect en ik heb snel, simpel en lekker gesmuld van een zogenaamd balansdag-maaltijdje. Zonder stoomoven kan je natuurlijk ook gewoon een stoommandje gebruiken en de rijst even apart koken.
Benodigdheden voor 2 personen
2 stukken schelvisfilet van ca. 125 g – 3 el sesamolie – 3 el sinaasappelsap – geraspte schil van 1 sinaasappel – 1 tl sambal , naar keuze en naar smaak – 2 el Japanse sojasaus – 1 el geroosterde sesamzaadjes – 1 stronk broccoli – 200 gr rijst – zout en peper
Bereiding (ca 15 min)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wrijf de vis in met wat zout, peper en een eetlepel sesamolie.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Stoom de vis en broccoli in ongeveer 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de dressing.
Meng hiervoor de sap en schil van de sinaasappel, de sojasaus, de sambal en de rest van de sesamolie. Goed roeren en voeg vervolgens de sesamzaadjes toe.
Verdeel rijst, groenten en vis op een bord en giet er wat van de dressing overheen.