jul 272020
 

Good old Ottolenghi kan eigenlijk nooit teleurstellen. Een vegetarische Mexicaanse sandwich dit keer. Vervang de koriander door platte peterselie als je geen liefhebber bent. Ik doe zelf meestal half om half.

Benodigdheden voor 4 personen

8 kleine tortillas – 175 ml zure room of crème fraîche – 120 g geraspte kaas(echte Cheddar of goudse) – 6 el uitgelekte en fijngesneden jalopeñopepers op azijn
Bonenpasta
230 g zwarte bonen (uitlekgewicht, uit blik) – 1 tl gemalen korianderzaad – 1/2 tl gemalen komijnzaad – 1/4 tl cayennepeper – een bos koriander, fijngehakt (ook de steeltjes plm 20 gr) – sap van 1 limoen – snufje zout
Salsa
1/2 kleine rode ui, in dunne halve ringen – 1/2 tl witte wijnazijn – 3 bosuitjes, in dunne ringetjes – 4 zoete middelgrote tomaten, in blokjes (zonder vruchtvlees) -1 teen knoflook, fijngehakt – 1/2 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt – een bos koriander, fijngehakt (ook de steeltjes plm 20 gr) – sap van 1/2 limoen – 2 rijpe avocado’s, in blokjes – snufje zout

Bereiding (ca 30 min.)

Maak eerst de bonenpasta. Doe alle ingrediënten van de bonenpasta in een hakmolen en pulseer tot een grove pasta.

Voor de salsa begin je eerst met de gesneden ui. Deze moet eerst even een paar minuten “garen” in een kommetje met de azijn.
Meng daarna de overige ingrediënten door de ui.

Stook een grillpan (of de BBQ) goed heet.
Beleg de tortilla’s een voor een: smeer er bonenpasta op, maar laat de rand vrij. Bestrijk de helft met zure room en strooi hier geraspte kaas op met daarover een eetlepel salsa en wat jalopeñopepers.
Sla de tortilla dubbel en grill aan beide kanten 2-3 minuten tot de vulling heet is en de tortilla’s mooi gekleurd zijn.
Geef de overgebleven salsa er apart bij, bestrooid met koriander.