Terrines van gerookte zalm, avocado en geitenkaas

door: Nelly

Afgelopen vrijdag een heel gezellige avond gehad bij iemand die niet alleen lekkere wijn had (hik), maar ook fantastische hapjes. Het recept van deze zalmterrines is afkomstig uit het tijdschrift ” Good Food”. Zo lekker dat ik het recept alvast plaats.

Benodigdheden voor 8 terrines

100 gr chévre of andere milde geitenkaas – 3 grote rijpe avocado’s – 450 gr dun gesneden gerookte zalm – 3 el bieslook (fijn geknipt) -3 el citroensap – 150 gr gemengde sla – zoete chilisaus – peper – zout

Bereiding (ca 20 min. Plus minimaal 4 uur wachttijd)

Breek de geitenkaas in kleine stukjes en zet terzijde. Halveer de avocado’s en verwijder schil en pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Vet 8 kleine schaaltjes in met zonnebloemolie. Bekleed ze met vershoudfolie en vervolgens met 1 grote of 2 kleine plakken zalm. Laat de folie en de zalm ruimschoots overhangen.
Meng de geitenkaas, bieslook, avocado en het citroensap met wat peper en zout voorzichtig door elkaar. Verdeel over de met zalm beklede schaaltjes, druk met de achterkant van de lepel stevig aan en vouw dicht met de overhangende zalm en vershoudfolie. Maak deze terrines maximaal 1 dag en minimaal 4 uur van te voren en bewaar tot serveren in de koelkast.
Haal de terrines met behulp van de vershoudfolie uit de schaaltjes en verwijder de folie. Doe wat sla op bordjes, zet de terrines er op en besprenkel het geheel met wat chilisaus. Serveer eventueel met een paar toastjes.

Ook lekker: