Pasta met zalm en spinazie

door: Nelly

Na je werk boodschappen doen bij de Appie. Honger. Eigenlijk geen zin om te koken. Geen inspiratie. Wat doe je dan? Tip: kijk even bij de AH receptenkaarten. Af en toe zit er een recept tussen die smakkelijk is (makkelijk en smakelijk). Dit is er zo een.

Benodigdheden voor 4 personen

300 g pasta – 4 eieren – 1 courgette, in schuine plakken – 2 el olijfolie – 125 ml Boursin cuisine light – 300 g verse spinazie – 150 g gerookte zalmblokjes

Bereiding(ca. 15 min.)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
Bestrijk de courgette met de olie.
Verhit de grillpan en gril de courgette 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de cuisine light erdoor en zet de pan op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Schep de zalmblokjes erdoor.
Schep de pasta in 4 diepe borden en verdeel het ei en de courgette erover.
Zelf hou ik ook van een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover.

Ook lekker: