Kip Kiev

door: Nelly

In Engeland is dit een veel gegeten lekkernij. Heerlijk sappige kip met een stoot knoflookboter in een krokant jasje. Deze Chicken Kiev is een combirecept van Gordon Ramsay en een artikel uit “the Guardian”. Het vullen en aanbakken van de kip gaat een stuk makkelijker als je een paar de vriezer inschakelt tijdens het proces. En potverdikkie, wat is het toch lekker…..

Benodigdheden voor 2 personen

50 gr. Gezouten boter – 3 t. knoflook – 2 el fijngehakte peterselie – 1 el fijngehakte dragon – 2 kipfilets – 1/2 citroen – 2 el bloem – 2 eieren – 4 el paneermeel – olie – peper – zout

Bereiding (ca 30 min. plus 1 1/2 uur wachttijd)

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en lekker zacht.
Hak de peterselie, dragon en knoflook fijn, en roer deze door de boter.
Voeg wat peper en citroensap toe.
Doe de boter in twee stukjes vershoudfolie en rol deze op als twee kleine worstjes en leg ze in de vriezer.
Snij de kipfilet open aan drie zijden en klap hem open. Leg wat vershoudfolie op de kip en sla met een pan de filets zo plat mogelijk.
Bestrooi beide kanten met peper en zout.
Als de boter bevroren is ( na ca half uurtje), rol je de kipfilets om de boterworstjes heen. Goed aandrukken en vershoudfolie er om heen draaien. Lef de filets voor ongeveer een half uur in de vriezer.
Zet drie borden klaar: een met de bloem, een met twee losgeklopte eieren en een met paneermeel.
Haal de filets uit de vriezer, verwijder het folie en wentel de kip eerst door de bloem. Schud het overtollige bloem er af, en dip nu de filet in het ei.
Hierna een lekkere duik in het paneermeel. Voor een extra krokant korstje gaat de kipfilet nog een keer door het ei en de paneermeel.
Leg de filets op een schaal en vervolgens voor een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een pan met olie op het vuur. Bak de kipfilets even aan zodat er een mooie lichtbruine korst ontstaat, en leg de filets op een bakplaat of braadslee. De kip in de oven gaar laten worden duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Ook lekker: