Goulash met een Grieks tintje.
Benodigdheden voor 4 personen
750 gr magere runderlappen – versgemalen peper – 500 gr sjalotjes – 2 teentjes knoflook – 4 el olijfolie – 1 tl kaneelpoeder – 60 gr tomatenpuree – 2 el rode wijnazijn – 3 dl vleesbouillon – 2,5 dl rode wijn
Bereiding (ca 2 uur)
Verhit de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
Schep de laurierblaadjes, kaneelpoeder en tomatenpuree erdoor. Blus af met rode wijnazijn en giet de bouillon erbij.
Stoof met de deksel op de pan 45 minuten.
Voeg de sjalotjes toe, giet de rode wijn erbij en breng aan de kook.
Stoof daarna nog 45 minuten zachtjes totdat het vlees zacht is.
Serveren met aardappelpuree en komkommersalade.