Couscous salade met spinazie en aardbei

door: Nelly

Aardbeien, twee bakken voor de prijs van één. Stukje kip over. Even goochelen met google, en hocus pocus salade pas. Een verrassende zomerse maaltijdsalade. Gebaseerd op twee recepten gevonden op foodblogs.

Benodigdheden voor 1 persoon

70 gram volkoren couscous – 1 handje aardbeien – 1/2 kipfilet – 30 gram geitenkaas – 1/2 handje pijnboompitjes – flinke hand verse babyspinazie – 1 el goede balsamico (stroperig) – 1 tl vloeibare honing – 3 el extra vierge olijfolie – zout en peper

Bereiding (ca 15 min.)

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes.
Snijd de kipfilet in blokjes, en bak ze gaar in wat olie. Laat afkoelen.
Was de spinazie.
Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en snijd ze in grove stukken.
Meng voor de dressing de balsamico met honing, olijfolie, zout en peper. Verdeel de helft van de dressing door de couscous, de andere helft door de aardbeien. Laat dit lekker intrekken.
Meng vervolgens de spinazie met couscous. Verdeel hierover de aardbeien, pijnboompitjes en kipfilet en grof verbrokkelde geitenkaas.
Heb je nog aardbeien over? Weet je wat lekker is om tussendoor te snoepen? Doe wat goede balsamico in een schaaltje. Voeg hier een snufje versgemalen peper aan toe. Dip een aardbei in het schaaltje en smullen maar. Voor het dippen is het handig als je dan het kroontje wel aan de aardbei laat zitten.

Ook lekker: