jan 272013
 

Vorige week een paar recepten gemaakt waarin marsala werd gebruikt. Deze zoete desertwijn kan je natuurlijk ook gebruiken om lekker vol te laten zuigen door cantuccini. Volgende keer gebruik ik toch maar amandelen met vlies. Dan zie je ze beter terug in de koekjes. Nu lekker dippen in de wijn of de espresso.

20130127-152622.jpg

Benodigdheden voor 50 stuks

200 gr amandelen (ongezouten) – 350 gr zelfrijzend bakmeel – 200 gr fijne kristalsuiker – 1 vanillestokje – zout – 3 eieren – 1 sinaasappel

Bereiding (ca 10 min. plus 40 min oventijd)

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel met suiker, amandelen, een snufje zout en het merg van een vanillestokje. Voeg de eieren toe en rasp er een sinaasappelschil doorheen. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elk stuk tot een staaf met een doorsnee van circa 3 cm. Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de staven in circa 30 minuten goudbruin. Neem de staven uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd de staven met een mes in schuine plakjes van circa 1 cm dik. Leg de plakjes op het bakblik en droog de cantuccini nog circa 10 minuten in de oven. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.