Limburgs zuurvlees

door: Nelly

Volgens Limburgs gebruik moet je dit stoofgerecht eten met lekkere dikke frieten. Voor de groente kan je natuurlijk ouderwetse rode kool erbij serveren.

Benodigdheden voor 4 personen

500 gr. rundvlees – azijn – 3 grote uien – 1 el peperbolletjes – 2 laurierbladeren – 5 jeneverbessen – 5 kruidnagels – 2 plakken ontbijtkoek – 2 el appelstroop

Bereiding(ca. 3 uur)

Snijd het vlees in blokjes, en doe het in en grote kom. Giet er water en azijn (in evenredige delen) bij totdat het geheel onder staat.
Voeg de specerijen toe, en laat het vlees afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
Giet het vlees in een vergiet en vang de marinade op. Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
Verhit boter in een ruime pan met dikke bodem, en bak hierin het vlees totdat het goed bruin is.
Voeg de kleingesneden uien toe, en bak deze mee totdat ze gekleurd zijn.
Giet de marinade met de specerijen bij het vleesuienmengsel, en laat het enkele uren smoren totdat het vlees goed gaar is.
Haal de specerijen uit de pan en voeg 2 tot 3 plakjes ontbijtkoek en 1 eetlepel stroop toe.
Even proeven en eventueel een extra lepel stroop toevoegen.

Ook lekker: