Geroosterde bloemkool met kikkererwten en harissa

door: Nelly

Dit recept kwam een keer voorbij op de kookzender waar Nigella Lawson de bloemkool marineerde in olie en specerijen. Deze variant is iets frisser. Lekker snel ook: in 10 minuten ben je klaar en de oven doet de rest binnen een half uur.

Benodigdheden voor 2 personen

Kleine bloemkool – blik kikkererwten (300 gr) – 2 el rozenharissa – sap van 1/2 limoen – 2 el olijfolie – 2 el honing – 2 el granaatappelpitten – flinke bos platte peterselie (fijngesneden) – 2 schijfjes feta (verbrokkeld) – 3 kleine pittabroodjes – 3 el Hummus – peper en zout

Bereiding (ca 45 min.)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Doe kikkererwten en bloemkool in een ovenschaal/bakplaat.
Meng limoensap, harissa, olijfolie en honing en voeg toe aan de groenten.
Hussel alles goed door elkaar, samen met wat peper en zout naar smaak, zodat de groenten bedenkt zijn met een laagje van de marinade.
Zet de schaal/bakplaat 20 tot 30 minuten in de oven.

Doe de pitabroodjes in de broodrooster of snij deze in kwarten en steek deze halverwege de oventijd in de ovenschaal.

Als de bloemkool voldoende gaar is kan er geserveerd worden.
Laat de groenten iets afkoelen en meng (de helft van) feta, peterselie en granaatappelpitten er door.
Pak een serveerschaal en verdeel de hummus over de bodem van de schaal en verdeel het groentenmengsel daar over.
Strooi de andere helft van de garnering over de schaal en verdeel de broodjes.

Ook lekker: