Boeuf stroganoff (magnetron)

door: Nelly

Koken met de magnetron is ook goed mogelijk. Dit recept is afkomstig uit een oud kookboekje van het Nederlands zuivelbureau, genaamd “doe meer met de magnetron”.

Benodigdheden voor 2 personen

1 ui – 250 gr. champignons – 15 gr. boter – 2 biefstukjes à 100 gr. – zout, peper – 1 el ketchup – 1 mesp. suiker – 1/8 liter crème fraîche

Bereiding (ca 15 min.)

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een grote ronde schaal: onafgedekt 30 sec. op 700 watt. Roer de ui en champignons erdoor en verhit ze afgedekt 2 minuten op 700 watt. Leg de biefstukjes op het champignonmengsel en verhit: 2 minuten op 700 watt. Neem de biefstukjes uit de schaal, bestrooi ze met zout en peper en laat ze, verpakt in aluminiumfolie, enkele minuten nagaren. Roer intussen de ketchup, suiker en crème fraîche door het champignonmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de champignonsaus iets inkoken: onafgedekt 2 minuten op 700 watt. Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Roer de reepjes vlees samen met het vleesnat door de saus. Smaakt lekker met gebakken aardappeltjes.

Ook lekker: