Rosevalaardappeltjes uit de oven

door: Eleanne

De groentekraam op de markt had weer eens rosevalaardappeltjes, die lekker wat zoete aardappeltjes met een roze schil die je niet hoeft te schillen. En omdat we ook een nieuw ovenbakblik hebben zullen we ze in de oven bakken.

Benodigdheden voor 2 personen

500 gr rosevalaardappeltjes – 3 tenen knoflook – 2 takjes verse rozemarijn
– Olijfolie

Bereiding (ca 20 min. Plus 25 min. oventijd

Snijd de aardappeltjes doormidden, of als ze erg groot zijn in vieren. Goed wassen. In een pan water aan de kook brengen en een minuut of 10 koken. Afgieten en af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Plet de teentjes knoflook. Doe de afgekoelde aardappeltjes samen met de knoflook in de ovenschaal. En leg hierop de tijm. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie. Zet de schaal in de oven en laat ze ongeveer 25 minuten garen.

Ook lekker: