Kikkererwtenstoof met worstjes en basilicumyoghurt

door: Nelly

Dit gerecht uit de Delicious is een twijfelgevalletje. In ieder geval vind ik persoonlijk zowel de rijst als de basilicumyoghurt geen gelukkige combinatie met het gerecht. Tevens zijn de smaken een beetje laf. Volgende keer eens proberen met wat chilipepertjes er door, en i.p.v. rijst bruin vloerbrood.

Benodigdheden voor 4 personen

4 runderbraadworsten of 8 kleintjes – 2 el olijfolie – 1 ui – 2 tenen knoflook – 2 tl Komijnpoeder – 800 gr tomatenblokjes uit blik – 400 gr kikkererwten, uitgelekt – 2 el fijngehakte basilicum en wat extra voor de garnering – 150 g turkse of griekse yoghurt

Bereiding(ca. 30 min.)

Halveer indien nodig de braadworsten.
Pel en snipper de ui, en snij de knoflook in dunne plakjes. Hak de basilicum fijn.
Verhit olie in pan, bak de worstjes bruin en haal ze uit de pan.
Bak de ui en knoflook in het vet, twee minuten. Schep de komijn erdoor. Voeg de tomatenblokjes toe en breng tegen de kook aan.
Draai het vuur laag, schep de kikkererwten erdoor.
Leg de worstjes in de pan, en stoof ze (met deksel) in 15 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de basilicum door de yoghurt. Serveer de kikkererwten met de yoghurt.
Serveer er rijst of brood bij.

Ook lekker: