okt 152015
 

Een “spannend soepje” uit het gelijknamende kookboek van het Nederlands Zuivelbureau.

kerriesoep-banaan

Benodigdheden voor 4 personen

1 ui – 1 lente-uitje – 30 gram boter – 30 gram bloem – 1 el kerriepoeder – 3/4 liter kippenbouillon – 2 dl kokosmelk – 1 banaan – zout – peper.

Bereiding (ca 20 min)

Maak de kippenbouillon (een half bouillonblokje in 3/4 liter kokend water oplossen)
Snipper de ui en snijd het lente-uitje (inclusief groen) in smalle ringetjes.
Smelt de boter in een pan en fruit de uisnippers glazig.
Roer de bloem en de kerriepoeder erdoor en laat de roux ca. 3 minuten al roerend garen.
Voeg al roerende een soeplepel bouillon erdoor en vervolgens beetje bij beetje de rest.
Roer de kokosmelk erdoor, breng de soep roerende aan de kook en laat het ca. 8 minuten zachtjes koken.
Snij de gepelde banaan in dunne plakjes en meng deze door de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg als laatste de lente-ui erdoor.