aug 032014
 

Een koude rijstsalade. Fris, zoet en pittig. Ideaal voor de zomeravond. In plaats van garnalen zou je ook gerookte kip kunnen gebruiken.

rijstsalade1a

Benodigdheden voor 2 personen

150 g zilvervliesrijst – zout – 200 g garnalen – 1 kleine komkommer, geschild en in blokjes – 4 lente-uitjes, gesnipperd – 1 grote stevige mango, geschild en in blokjes – 1 bosje koriander, gehakt – 2 à 3 el pinda’s, geroosterd – 0,75 dl kokosmelk – 1 rode chilipeper, zonder pitjes en fijngehakt – sap van ½ limoen – 1 el vissaus – 1 tl rietsuiker

Bereiding (ca 20 min.)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat deze goed afkoelen.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan, en laat afkoelen.

Maak vervolgens de dressing:
Hak de chilipeper heel fijn (zonder de pitjes), en de deze in een schaaltje. Voeg hier de vissaus, limoensap, kokosmelk en suiker aan toe. Klopt dit goed door tot de suiker is opgelost.

Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer verder in blokjes.
Doe de komkommer in de saladeschaal.
Schil de mango en snij deze ook in blokjes. Doe bij de komkommer in de schaal.
Was de lente-uitjes, snij fijn en doe deze ook in de schaal, samen met de fijngehakte koriander.

Meng de afgekoelde rijst door de salade en schep goed om.
Giet de dressing er over en schep alles nogmaals goed door.

Strooi als laatste de geroosterde pinda’s over het gerecht.