jan 122014
 

Ik blijf een fan van Karin Luiten. Dit thaise gerecht is echt heerlijk en staat in no-time op tafel.

20140112-215553.jpg

Benodigdheden voor 4 personen

300 gr mie – 300 gr rauwe, gepelde grote garnalen – 120 gr taugĂ© – 4 eieren – 4 lente-uitjes – 2 rode uien – 2 rode pepers – 2 tenen knoflook – 50 gr ongezouten pinda’s – 4 el vissaus – 4 el bruine basterdsuiker – 1/2 limoen – handje verse koriander – olijfolie.

Bereiding (ca 30 min.)

Voorbereiden (20 min)
Laat de garnalen ontdooien op keukenpapier.
Kook de mie net niet gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze fijn.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de rode peper fijn.
Snij de lente-ui in smalle ringetjes.
Hak de koriander grof.
Klop de eieren los in een kom.

Bereiden en serveren ( 10 min.)
Doe een scheutjes olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper.
Zet het vuur hoog, en voeg de garnalen toe.
Als de garnalen oranje beginnen te kleuren voeg je de losgeklopte eieren toe. Blijf roeren tot ze beginnen te stollen.
Voeg vervolgens de vissaus, suiker en het sap van de halve limoen toe.
Ten slotte de mie, lente-ui en taugé toevoegen en roerbakken tot alles goed warm is.