Gepofte tomaatjes met ansjovis en walnoten

door: Nelly

De buren zijn af en toe mijn leverancier van heerlijke kerstomaatjes, vers uit het westland. De kers op de tagliatelle van vandaag is een combinatie van twee recepten. De een uit ” de boodschappen” , de ander van de website van tombons.

Benodigdheden voor 4 personen

250 gr. kerstomaatjes – 4 ansjovisfilets – 2 t. knoflook – 2 sjalotjes – 3 el walnoot, gehakt – 2 el bieslook – 3 el pecorino, geraspt- 300 gr tagliatelle – olijfolie – peper

Bereiding (ca 45 min.)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de tomaatjes.
Pel en snipper de knoflook en sjalot.
Hak de bieslook en de walnoten fijn.
Snij de ansjovis in kleine stukjes.
Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en voeg de ansjovisjes toe.
Doe dit op een middelhoog vuur, totdat de ansjovis bijna ” gesmolten” is. ( lekker zacht dus)
Voeg nu de ui en de knoflook toe, en bak dit voor ongeveer 2 minuten. Voeg naar smaak wat peper toe.
Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten en de walnoten toe.
Hussel goed door elkaar, en doe het mengsel in een ovenschaal.
Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Kook ondertussen de tagliatelle.
Serveer de tagliatelle met daarop de poftomaatjes. Strooi de bieslook er over en maak het af met een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Ook lekker: