jan 262013
 

Er lag vandaag een lekker stukje ierse biefstuk naar me te lonken in de winkel, en ik kreeg trek in boeuf Stroganoff. In de NRC next stond een recept dat ik wel wilde uitproberen. Ik kan je zeggen: het was echt smullen. Terwijl je dit gerecht maakt gooi dan wat aardappeltjes in de oven. Alles is dan gelijktijdig klaar.

20130126-210257.jpg

Benodigdheden voor 4 personen

2 el arachideolie – 500 gr biefstuk – 25 gr boter – 1 ui – 250 gr kastanjechampignons – 1 tl tomatenpuree – 1 el bloem – 250 ml runderbouillon – 125 ml zure room – 2 tl dijonmosterd – peper en zout

Bereiding (ca 25 min)

Maak de bouillon (bouillonblokje oplossen in 250 ml heet water).
Snij de biefstuk in reepjes van 1/2 cm, en bestrooi ze met zout en peper.
Snipper de ui en snij de champignons in vieren.
Verhit de olie in een zware pan en bak het vlees in 2 minuten bruin.
Schep het vlees uit de pan op een bord.
Laat de boter smelten in dezelfde pan en fruit hierin de ui.
Voeg de champignons toe en bak omscheppend een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
Strooi er de bloem over en bak nog een minuut al omscheppend.
Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de zure room en de mosterd door de saus.
Voeg de reepjes biefstuk samen met het uitgelopen vocht bij de saus, roer en laat nog een minuutje mee sudderen.