Fettuccine met citroen

door: Eleanne

Deze snelle en lekkere pasta is van good old Jamie

Benodigdheden voor 2 personen

250 gr verse fettuccine (of andere tagliatelle) – 1 citroen, liefst biologisch – Flinke hand verse basilicum – 60 gr Parmezaanse kaas, plus wat extra ter garnering – 1 eidooier – Olijfolie – Peper en zout

Bereiding (ca 20 min.)

Scheur de basilicumblaadjes fijn en doe ze met een klein beetje olie in een vijzel. Stamp het fijn.
Rasp de schil van de citroen boven een grote schaal. Doe hierbij het sap van een halve citroen, en als je van iets zuurder houdt, ook de andere helft. Schenk er een beetje olie bij en de dooier van 1 ei. Roer het mengsel door elkaar. Maak het op smaak met een beetje peper en zout. Voeg er vervolgens de geraspte kaas bij. Deze moet echt vers geraspt zijn. En doe er tenslotte de basilicum bij.
Kook nu de pasta gaar. Hussel de gare pasta door het mengsel en dien het op met de rest van de Parmezaanse kaas.

Ook lekker: