5-spice Karbonade met rode kool salade

door: Nelly

Onno Kleijn is culinair journalist en heeft verschillende recepten met verrassende combinaties. Dit recept is een van mijn favorieten. De 5 spice kruiden haal je bij de toko, of je maakt het zelf.

Benodigdheden voor 4 personen

2 eetl. rozijnen – 300 gr. geschaafde rode kool – handje walnoten – 400 ml zwarte bonen – 1 ui – verse munt blaadjes – 5 eetl. olijfolie – 4 eetl. balsamico – 2 karbonades – 5-spicekruiden – 2 teentjes knoflook – 4 plakken ontbijtspek

Bereiding(ca. 15 min.)

Laat de bonen uitlekken. Week de rozijnen in water.
Pel de ui en snij deze in dunne flinters. Pel de walnoten en breek deze in stukjes.
Meng de rode kool met de uitgelekte rozijnen, walnoten, bonen, ui, munt, olie, balsamico en wat zout.
Minimaal 10 minuten laten staan voor serveren. (de azijn “gaart” de rode kool).
Lekker met een karbonade die voor het bakken is ingewreven met zout en knoflook uit de knijper, en op het laatst bestrooien met 5-spice kruiden.
Geserveerd met uitgebakken plakje ontbijtspek, ook bestrooid met 5-spice.
(maak een torentje van rode kool salade, reepjes karbonade en een plakje ontbijtspek)

Ook lekker: