Gnocchi met citroenricotta

door: Nelly

Een slank gerecht afkomstig uit een Allerhande van 5 jaar geleden. De receptuur is voor 4 personen, maar eerlijk gezegd is dat wat magertjes als je alleen een hoofdgerecht op tafel zet (vandaar een slank gerecht?). Een frisse en romige smaak. Heerlijk en snel.

Benodigdheden voor 4 personen

2 el olijfolie – 2 courgettes – 500 gr gnocchi – 1 citroen – 30 gr peterselie – 15 gr basilicum – 250 gr ricotta – 50 gr grano padano – zout en peper

Bereiding(ca 15 min.)

Was de courgettes en snij deze in kleine blokjes.
Hak de peterselie en de basilicum fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de schil tot je ongeveer een theelepel citroenrasp hebt.
Snij de citroen vervolgens door midden en pers een halve citroen uit.
Roer de citroenrasp, het sap en de verse kruiden door de ricotta. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de courgetteblokjes al omscheppend in 5-7 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Kook de gnocchi intussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de courgetteblokjes en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi het gerecht naar smaak met de geraspte kaas.

Ook lekker: